de andere cursus fotografie

Over ECCE.NEMUS.NL

het waarom van deze cursus

Het idee van een andere cursus fotografie

Welkom bij ECCE, de andere cursus fotografie. Ik heb deze cursus bedacht in het voorjaar van 2020, een onzekere en bijzondere tijd. Velen zitten opeens opgehokt in een al dan niet intelligente lock down. Vanwege de corona maatregelen konden we niet meer naar exposities, bijeenkomsten of cursussen. Net nu ik verschillende nieuwe cursussen fotografie via studio.nemus.nl wilde gaan beginnen. Er lag dus veel cursusmateriaal met opdrachten op de plank. Nou dacht ik, die kan ik ook via internet aanbieden. En het ziet er niet naar uit dat we binnen afzienbare tijd terug gaan naar wat we vroeger normaal vonden. Nu vinden we overleggen, vergaderen en cursussen volgen via internet normaal.

In de afgelopen jaren heb ik diverse groepen amateur fotografen begeleid in mentoraten via de Fotobond. Daarnaast geef ik verschillende presentaties over de vele aspecten van de fotografie. Ook organiseer ik cursussen en projecten via studio.nemus.nl. En geef ik reviews van portfolio's via internet. Al deze kennis en ervaring staat aan de basis van deze cursus.

Wat deze cursus dus niet is: een technische knoppencursus met uitleg hoe je fototoestel werkt; een genre cursus met excursies of studioworkshop; alleen voor liefhebbers (de amateurs); alleen voor professionals. Met deze cursus wil ik elke fotograaf zowel verdieping als verbreding bieden in het maken van foto's en het begrijpen van fotografie.

over de website

Een onafhankelijk en persoonlijk initiatief

De cursus is een persoonlijk initiatief waarin mijn eigen kijk op fotografie leidend is. Dat geldt niet alleen voor de opdrachten en reviews daarvan. Ook de reflecties die onderdeel zijn van elke aflevering schrijf ik op persoonlijke titel.

Deze website kent geen forum of klanten vertellen rubriek. Er zijn voldoende platforms in de wereld om de rest van de wereld de maat te nemen.

Deze website is ook niet gesponsord. Ik heb geen belang bij enige aanbieder van apparatuur of programmatuur. Dus geen advertenties. Ook gebruikt deze website geen koekies. Ik heb gewoon geen belang bij jouw klikgedrag. De website is gemaakt op basis van een gratis template. Met dank aan TEMPLATED. Wel heb ik de CSS wat aangepast, maar voor de rest is het rechttoe rechtaan HTML.

over mijzelf

Niek van Schie

Als fotograaf ben ik een autonoom fotograaf met een professionele achtergrond in de tuinbouw en groenvoorziening. Van daaruit heb ik doorgeleerd als bedrijfskundige, makelaar, auditor en veiligheidskundige. Nu werk ik voor bedrijven die hulp nodig hebben bij (het zichtbaar maken van) kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Enkele jaren geleden heb ik bij de Fotovakschool in Amsterdam de leergang Fotoreflectie gevolgd. Deze leergang is opgezet om docent, mentor of schrijver over fotografie te worden. In mijn werk leg ik vaak de verbinding tussen visuele communicatie en bedrijfsbeleid. Zo heb ik voor bedrijven een cursus voor fotograferende professionals gemaakt en voor professionele fotografen een workshop strategie voor de creatieve professional. Twee totaal verschillende doelgroepen die eigenlijk hetzelfde doen: visueel communiceren.

Mijn fotowerk kun je zien op mijn persoonlijke website en op Instagram.

over nemus.nl

Bomen moet je planten

In 2002 startte ik een adviesbureau onder de naam Nemus. Ook deze naam komt uit het Latijn en betekent Bos. Je zou kunnen zeggen dat het webadres van de webstek ecce.nemus.nl zoiets betekent als 'aanschouw het bos in Nederland'. Daarbij betekent Nemus ook plantage waar Silva meer het natuurbos betekent. En dat klopt dan weer, want bijna al het bos in Nederland is aangeplant. Sinds de start van mijn bedrijf heb ik vele organisaties bijgestaan in het zichtbaar maken van hun inspanningen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn daar diverse cursussen en workshops bijgekomen op het gebied van visuele communicatie. In combinatie met mijn enthousiasme voor fotografie was het boompje voor de cursus ECCE snel geplant.

Nemus is ingeschreven bij de KvK onder nummer 27254051. De BTW-ID is NL001979148B45. Het post- en vestigingsadres is Zuiderweg 28 te 8393KT Vinkega. Telefonisch bereikbaar op 06-52638130 en per e-mail op ecce@nemus.nl.

De website ecce.nemus.nl is een subdomein van www.nemus.nl waarop de gebruiksvoorwaarden staan te lezen.